,

prof. Herencsár Viktória, ArtD. – A Cimbalom Világszövetség 30 éve – 30 years of the Cimbalom Word Association (CWA)

9.200 Ft

A Cimbalom Világszövetség 2021. november 3-án ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A kiadványban megismerhetik Szövetségünk harminc éves tevékenységét.

Cikkszám: MORNINGKOTO004 Kategóriák: ,

A Cimbalom Világszövetség 2021. november 3-án ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A kiadványban megismerhetik Szövetségünk harminc éves tevékenységét. Ezzel talán még jobban sikerül a cimbalom hangszert népszerűsíteni. 1991-ben szerveződött a Cimbalom Világszövetség, mely átlépve a határokat, nemzetközi összefogással próbálta megoldani a cimbalom kultúrájának terén azokat a hiányosságokat, problémákat, melyeket egyik nemzet sem tudott önállóan megvalósítani. Az információk hiánya, a téves ismeretek korrigálása, a nemzetközi elszigeteltség problémája, a perifériából való kitörés megvalósítása, az egységes oktatás és a nemzetközi irodalom kialakítása, a cimbalom hangszertípusainak fejlesztése mind olyan feladat volt, melyeket csak magánkezdeményezéssel és öntevékeny munkával lehetett megoldani. A Cimbalom Világszövetség a 30 éves tevékenysége alatt megpróbálta ezeket a hiányokat, feladatokat megoldani.

This book presents the 30 years of the Association’s activities and successes, and the results of international cooperation. I hope that this will inspire my fellow musicians and the members of the Association, and give lay people a picture of a world of music that raises awareness of cimbalom culture.

prof. Herencsár Viktória, ArtD.

Call Now Button