Bárd – A hétmagyar – “Az első lecke”

2.500 Ft

Cikkszám: MORNINGCD002 Kategória:

A Bárd együttes stílusa a rock-metál műfajba sorolható, hangzásuk (7 húros gitár 5 húros basszus gitár egy hanggal leeresztve), riffjeik, és dallamos refrénjeik modern/extrém irányzatokhoz (nu, groove, thrash) közelítik. A szerepválasztásukat nagyban ösztökélte a skandináv metál zenében az a vonulat, amelynek fő mondanivalója a dicső múlt. A zene kemény, szigorú, súlyos és monumentális, hogy a téma horderejét hangsúlyozza és egyszerre dallamos, hogy a dicsőséges, példamutató tettek, események bemutatására méltó legyen.

A középkorban a nagy hírű hőstetteket a bárd énekelte meg a király udvarában, az együttes neve az ars poeticája is egyben. Szövegeik a magyar múlt ragyogó eseményeiről(Pozsonyi csata), kiemelkedő alakjairól (Álmos fejedelem) és szellemi kincseiről (Táltos) szólnak.

Az első lemezük a mondák világát és a honalapítás körüli makulátlan évszázadot mutatja be. Művészi szabadsággal csínján bánik, a krónikák anyagát követi, csatlakozik olyan neves szakemberek, mint Pap Gábor (művészettörténész) és Bakay Kornél (régész, történész) mottójához: annak a nemzetnek, akinek nincs múltja, annak nincs jelene, és nem lesz jövője. Vikidál Gyula is csatlakozik az együtteshez egy dal erejéig (Csaba királyfi).

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bárd – A hétmagyar – “Az első lecke”” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button