Barokk zene Sopronból című kottakiadvány

Szerző: Leidemann Sylvia argentin-magyar származású zenetörténész

2019 őszén jelent meg a 17-18. századi barokk zene Sopronból című kottakiadvány. A kötet Leidemann Sylvia, argentin-magyar származású zenetörténész 6 évig tartó akkurátus kutatómunkájának eredménye. Leidemann Sylvia a Soproni Evangélikus Levéltár dél-amerikai barokk dallamait kutatva, ez idáig kiadatlan zenei anyagra bukkant. A zenetudós szerző most megjelenő kottakiadványában ezen archív anyagok zenei átiratát teszi közkinccsé, hogy az elmúlt évszázadok dallamai újra felcsendülhessenek.

A zenetörténetileg egyedülálló kiadvány kottái a 17. és 18. századi Sopron aktív zenei és kulturális életéről árulkodnak. A zeneművek között megtalálhatók egyházi valamint hangszeres, kamarazenei darabok is (szonáták, szimfóniák, concertok).

Leidemann Sylvia, a szerző

Leidemann Sylvia argentin–magyar származású zenekutató, karnagy és csembaló-művész. A Magyar Tudományos Akadémia Domus Hungarica ösztöndíjas kutatója. Témavezetője Vavrinecz Veronika zenetörténész. Leidemann Sylvia 2007-ben elnyerte Magyarország kormányának Arany Érdemrendjét, a magyar zene argentínai terjesztéséért valamint 2011-ben a Buenos Aires-i Önkormányzat legmagasabb elismerését az Ars Hungarica Egyesület, az idegen kultúrák terjesztésében végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Kapcsolat

Call Now Button